Friday, September 9, 2011

Open House Raya Aidilfitri

Mesti hujung minggu ni...eh esok ler tu..ramai dapat jemputan ke rumah terbuka atau open house. Biasa la di bandar selagi tak habis bulan syawal selagi tu lar kita beraya. Esok sweettudung ada gak dapat jemputan open house rasa cam nak g ...takut tuan umah kecik hati pulak kalau tak datang. Ok semua mesti maklum..bila ada open house ni berbagai juadah raya disediakan..semua nya sedap2 belaka tapi sweettudung berharap semua berpada-pada bila makan. Yang paling penting kesihatan kiter. OK itu ajer untuk malam ni..mata dah agak berat, mengantuk lerr tu. saper 2 raser nak order cocoa collagen or nutrizyme ke...sms saya.

No comments:

Post a Comment

Self Check List 4Me and U

Suka sgt baca posting dr ayu safieza....blog http://kitchencolours.blogspot.com/ tentang self check list..peringatan untuk diri sendiri..hope ayu tak kisah....saya letak kat sini..

Self Check List

4Me and U

  • ~ Menutup aurat sepenuhnya
  • ~ Berisgtifar apabila buat benda laqa'
  • ~ Bersyukur dengan ucapan alhamdulillah
  • ~ Membaca al-Mulk dan witir sebelum lena
  • ~ Mendoakan orang lain
  • ~ Memaafkan kesalahan orang lain
  • ~ Membaca Al Matsurat selepas subuh dan asar
  • ~ Membaca dan menghayati al-Quran setiap hari
  • ~ Taat pada suami & ibu bapa
  • ~ Bersabar mendidik anak
  • ~ Mengingati mati sekerap mungkin
  • ~ Merasa diri hina dan buruk dihadapanNYA
  • ~ Berfikir tentang kekuasaan Allah
  • ~ Bangun qiam at least seminggu sekali
  • ~ Berpuasa 8 kali sebulan
  • ~ Solat 5 waktu di awal masa
  • ~Berfikiran positif dan gembirakan diri dan orang lain
  • ~Berbaik sangka, jauhi berduka & akui kelemahan diri
  • ~Berusaha memperbaiki diri
  • ~Jaga makan, minum dan lakukan senaman
  • ~Jaga mata, lidah dan hati
  • ~Jaga pergaulan